Більше того, організатори Першого Західноукраїнського весільного фестивалю у Тернополі готують позов до суду на телеканал. Причина – відеосюжет з параду наречених, де захід ознаменували як “Лесбійське весілля” або “Їх ніхто не схотів”. Такого висновку дійшов ведучий новин ТСН під час прямого ефіру, судячи з коментарів свідків побаченого. Натомість організатори свята вважають такі закиди у бік тернопільських дівчат і жінок наклепом та образою їхньої гідності і честі.

–  Ми намагалися парад наречених зробити святом краси і любові. У нас не було жодних подібних гасел, як йдеться у сюжеті “1+1” – “Зроби собі свято без нареченого!”. Нам дуже прикро, що телеканал і журналісти зробили такий матеріал. Дівчата і жінки отримали безліч позитивних емоцій. Були лише хороші відгуки, поки не  вийшов сюжет телеканалу. А батьки дітей, які безпосередньо долучились до параду наречених, теж невдоволені цим матеріалом. Мовляв, як тепер нашим дітям йти у школу 1 вересня? Нам соромно за журналістів, які приготували сюжет про парад наречених, з неправдивим підтекстом. Він викликав обурення і в учасниць. А дехто з них телефонував і плакав, – каже один з організаторів Першого Західноукраїнського параду наречених в Тернополі Юрій Шкільняк.

Зараз організатори консультуються з правозахисниками і готують позов до суду на телеканал “1+1”.

– Один із знайомих журналістів звернувся до колеги з телеканалу, яка робила матеріал про парад тернопільських наречених. Вона сказала, що всі права на цю новину має телеканал, – каже пан Шкільняк.

Самі ж учасниці параду створили “В контакті” групу, де оголосили бойкот телеканалу і закликають усіх підтримати їх.

Юля КВІТКА

Тернопільська липа

Відео дивіться тут.

Від admin