Справжній бум тернопільських наречених відбувся у неділю, 26 червня. Понад 70 представниць прекрасної статі у білих сукнях в один день заполонили центральні вулиці міста. Адже у Тернополі проходив парад наречених. Головна умова незвичного для Тернополя дійства, яка ставилась перед учасницями, – одягнути біле плаття. А от весільний образ кожна наречена вже створювала на власний розсуд, де їй давався необмежений простір для фантазій та креативу, чого і не бракнуло тернопільським красуням.

Тернопільська Коко Шанель любить собак

Скажімо, наречена із оригінальним іменем Ніно намагалася у своєму зовнішньому вигляді втілити смаки та уподобання знаного французького дизайнера, законодавця моди XX ст. Коко Шанель. Мовляв, знаменита француженка є уособленням краси, креативу та елегантності. Для цього дівчина одягнула білу облягаючу сукню до колін, з оголеними плечима. Її образ доповнювали капелюшок такого ж забарвлення та окуляри з чорною оправою. У такому образі Ніно хотіла справити враження своєю схожістю на Коко Шанель.

–  Участь у параді наречених взяла за порадою подруги Юлії Слободян. Вона теж мала намір долучитись, але, на жаль, через концерт в Одесі подруга змушена була змінити своє рішення, – розповідає Ніно. – Сукню я шила спеціально на замовлення на парад наречених. Сміливо носитиму її й на інші заходи. Я – незаміжня. Зараз у мене є багато задумів і  проведення різних міроприємств, тому одруження наразі поза моїми планами.

Ніно, на відміну від інших дівчат, порушила правила параду наречених. Вона прийшла у супроводі кавалера – піт-бультер’єра. Собака теж мав достойний вигляд: був одягнений у фрак та метелик. Своєю появою з піт-бультер’єром епатажна наречена відразу привернула увагу всіх присутніх. Та й під часу параду її легко можна було помітити серед невеличкого натовпу тернопільських красунь. Однак в «Подоляни» Ніно розлучили  з її «женихом», оскільки собаці заборонили заходити в приміщення закладу.

Одягнула весільну сукню сестри

Натомість Христина Турчин вирішила у своєму весільному образі дотриматись цілком американського стилю. Дівчині не довелось шити чи брати на прокат білу сукню. На ній було весільне вбрання сестри, яка одружилась ще 12 років тому. Однак сукня досі виглядає, як щойно придбана.

– Сукню обирали за каталогом, яку привели з Америки. Макіяж та зачіску мені робили у місцевих салонах. Образ намагалась створити на подобі американського стилю: взуття підбирала до фіолетового тону букета і стрічок, що вплетені у волосся. Це колір – мій улюблений, тим паче, що він гарно поєднується з білим, – каже Христина.

Наступного року дівчина планує одружуватись. Звичайно, що для цієї нагоди, зауважує Христина, вона придбає іншу сукню, адже у цій її вже бачив наречений. А от від такого весільного аксесуару як фата – дівчина відмовилась, адже її не слід одягати до одруження. Хоча тернополянка не вірить у прикмети, але й ризикувати не захотіла, навіщо випробовувати долю.

Ще раз пережила власне весілля

А от відома тернопільська співачка Ірина Новомлинська ще раз одягнула власне весільне плаття. Одружувалась Ірина не так давно – майже рік назад. Вбрання вона шила на замовлення у львівського дизайнера Оксани Мухи.

–  Зранку помітно хвилювалась. У мене емоції, які я відчувала в день свого одруження. Практично пережила ще раз ті самі відчуття і переживання. Втім, я зараз себе прекрасно почуваю, настрій – чудовий, отримала безліч яскравих вражень. Коли чоловік довідався, що я братиму участь у параді наречених, то цілком позитивно сприйняв таке рішення. Він прийшов на парад, аби мене підтримати і тримає за мене кулаки.

Загалом охочих долучитись до параду наречених зголосилось 77 дівчат, однак троє з них за кілька днів до заходу зняли свою кандидатуру. Марширували Тернополем як незаміжні, так і одружені красуні. Наймолодшій з них – Ксенії Коваленко – виповнилось лише п’ять років. Утім, дівчинка тримала себе впевнено, беручи приклад зі старших наречених.

– Нещодавно наша родина відсвяткувала весілля моєї двоюрідної сестри, тобто тітки Ксенії, – говорить мама дівчинки Оксана Коваленко. – З цієї нагоди купили для доньки плаття. Вона вкрай хотіла мати такий же вигляд, як і наречена. Коли ми довідались про парад наречених, за власним бажанням Ксенії зареєстрували її. Вона з нетерпінням чекала цієї дати і щодня перепитувала, коли нарешті відбудеться парад наречених. Доти вдома з Ксенією відпрацьовували дефіле.

Парад наречених – репетиція перед одруженням

Найкрасивішою тернопільською нареченою обрали 22-річну Наталію Рибак. Рішення організатори приймали на основі голосування в Інтернеті та вердикту суддів. Слово останніх зіграло вирішальну роль. Саме Наталія здобула найбільшу прихильність журі серед 74-х наречених, набравши 81,5 балів зі 100.

Дівчина зізнається, що їй подобається бути публічною людиною. Вона мріє стати відомою телеведучою.

–  Я була одна з перших учасниць, хто зареєструвався для участі в параді наречених. Чесно кажучи,  я не обдумувала свій образ. Зачіску і макіяж підбирала відповідно до одягу. Участь у параді наречених – це так звана репетиція перед моїм справжнім весіллям. Одружуватись планую наступного року. Я вперше вирушу в турне по Європі, тому, гадаю, враження будуть незабутніми.

Юля КВІТКА

Тернопільська липа

Від admin