Напередодні Дня молоді «Тернопільська Липа» поспілкувалась із активними і рішучими молодими людьми, котрі досягнули чималих вершин у своєму житті і  безупинно впевнено крокують вперед – до підкорення нових цілей. Однозначно ці слова мають прямий стосунок і до Михайла Лилика, який у свої 22 роки є мером, щоправда, наразі Студентської республіки. Михайло поділився з нами розповіддю про свою сім’ю, вподобання та плани на майбутнє.

Розкажіть у кількох словах про себе: де навчаєтесь, чим займаєтесь?

– Закінчую п’ятий курс факультету економіки і управління Тернопільського національного економічного університету. Окрім цього, вже рік перебуваю на посаді мера в Студентській республіці  і цьогоріч планую подавати свою кандидатупу на другий термін.

Які у Вас стосунки з батьками? Вони контролюють ваші дії чи дають свободу для самовираження?

– Батьків, на жаль, бачу дуже рідко, –  5-6 разів на рік. Я родом з міста Стрий, що на Львівщині, а батьки зараз проживають там, тому доводиться не так часто зустрічатись. Спілкуємось тричі на тиждень у телефонному режимі. Щодо контролю, то я не люблю коли батьки мені щось радять, намагаюсь вирішувати все на власний розсуд.

Кому завдячуєте власними сьогоднішнім здобуткам?

– Завдячую завжди собі і щасливому випадку. Часто спостерігаю у житті, що різні приємні і важливі для мене моменти стаються самі по собі. Можна сказати, що удача не полишає мене. Неочікувані ситуації  раптово трапляються і  це мені лише на благо.

Який для Вас є ідеал сім’ї?

–  Ідеал сім’ї – це дружина, син та донька. Жити я б хотів у заміському будинку, працювати і заробляти достатньо грошей. Моя дружина працюватиме лише за власним бажанням  і якщо це їй приносить  задоволення.

–  Ваші захоплення, вподобання? Чим займаєтесь на дозвіллі?

– Дуже люблю кататись на сноубрді. Також мені до душі влаштовувати вечірки для тернопільської молоді. Зокрема, організовую їх для студентів у нічних клубах.

Тернопіль для Вас це — …     Яким уявляєте його через 10-15 років?

–  Важко сказати, що для мене означає Тернопіль. Але я його люблю більше, ніж своє рідне місто Стрий. Додому не їзджу, бо мені тут дуже подобається. Думаю, за 10 років кардинальних змін не станеться і місто залишиться таким, як і сьогодні.

Які, на Вашу думку, основні проблеми сучасної молоді? Як їх вирішити?

– Молодь зараз немає куди себе подіти, тобто реалізувати свій потенціал. Більшість просто сидить вдома, нудьгує і жодним чином не проявляє своїх можливостей. Я б порадив молодим людям чимось захоплюється, розвивати свої вміння.

Молоді люди прагнуть виїхати за кордон, щоб будувати своє майбутнє там?

– Я не вважаю, що це погано. Не будемо вже такими затятими націоналістами, щоб жити лише в Україні. Наприклад, якщо хтось хоче мешкати в Швейцарії, що в цьому поганого?

Які перспективи для молоді в Тернополі?

–  Кожному треба конкретно розглядати свою ситуацію, щось змінювати, щось починати заново, шукати де себе реалізувати.

–  Ваше розуміння понять: «молодь», «сім’я», «щастя» , «влада», «перспектива», «батьківщина»…

– Для мене молодь – це певна категорія людей, віком від підлітків до 28 років, які чогось прагнуть, у яких є свої амбіції. Адже у старшому віці, люди не мають часу добиватись чогось нового, бо в них сім’ї, діти, щось вже здобуто. Відтак, у них немає запалу це отримати.

Сім’я — це дружина і діти. Щастя для мене — це сім’я, благополуччя, здійснення мрій. Поняття «влада» –  це коли кожен має право керувати кимось або чимось.  Перспектива, з моєї точки зору, – це праця над чимось, що в подальшому матиме продовження, тобто розвиток. Батьківщина – це територія, де я народився, виріс, яку я сприймаю з усіма її позитивними і негативними сторонами.

Ольга МОЗГОВА

Тернопільська липа

Від admin