50 команд зі 17 країн наразі зголосились взяти участь у Чемпіонаті Європи з водно-моторного спорту, що буде проходити у Тернополі. Змагання відбуватимуться 26-27 серпня. Насьогодні  готовність до проведення вказаного міжнародного чемпіонату становить 90%. За прогнозами організаторів у міcті очікується від 30 до 50 тисяч глядачів. Тож це спортивне дійство буде наймасштабнішим за останні роки. Важливим моментом для іміджу міста є те, що представники Міжнародного водно-моторного союзу сертифікували трасу для проведення чемпіонатів світу на Тернопільському  ставі на найближчі п’ять років.

– Якщо надалі триватиме плідна співпраця Національної Федерації водно-моторного спорту України з місцевою владою, проведення таких чемпіонатів найвищого світового рівня у Тернополі може стати традиційним. Все буде залежати від результатів запланованого цьогорічного спортивного заходу. Насьогодні практично відпрацьована схема розташування учасників, місця розташування човнів і табору, де проживатимуть спортсмени. Змагання будуть проходити у суботу і неділю (26-27 серпня – прим. ред.). Після закриття чемпіонату чекає приємний сюрприз – цікава культурна програма, – розповів під час прес-конференції нардеп України, Президент Національної Федерації водно-моторного спорту України Віктор Шемчук.

Тож Тернопіль має можливість відновити традицію проведення змагання з водно-моторного спорту і загалом розвивати та популяризувати цей вид спорту. Варто лише вдало скористатись цим шансом.

Юля Квітка

Тернопільська липа

Від admin