Не переселяти Гірськолижну дитячо-юнацьку спортивну школу “Екстрім” у школу №11 просять вихованці закладу, їхні батьки та викладачі. Мовляв, там немає відповідних умов для навчального процесу, адже їм виділяють підвальне приміщення і дві невеликі кімнати. Для цього вони вже зібрали 70 підписів. Однак місцева влада наразі не змінила свого рішення.

Водночас трудовий колектив та учні пропонують відтермінувати переїзд ДЮСШ “Екстрім” на один рік, аби владнати проблему.

– Спершу ми побачили на сайті міської ради інформацію про злиття нашої школи з Тернопільською комплексною дитячо-юнацькою школою №1. Це було для нас справжньою несподіванкою. А нещодавно довідались про переселення у школу №11. Однак вихованці і викладацький колектив проти. Адже такі зміни створять багато незручностей, – запевняє директор ДЮСШ “Екстрім” Володимир Ліщук. – Замість того, щоб проводити оздоровчий табір і готувати вихованців до змагань, ми змушені терміново, протягом двох місяців, переселитись.

Підвальне приміщення, куди влада пропонує переселити спортивну школу, – непристоване для повноцінних занять, каже пан Ліщук. Там немає ані опалення, ані вікон, не говорячи вже про санвузол чи роздягальню. Врешті, вихованцям ніде буде сушити одяг після тренувань взимку, а щоб сходити в туалет, доведеться розігрітими йти у школу через центральний вхід. А от у двох кабінетах, які мають надати для ДЮСШ “Екстрім” – мало місця для проведення занять.

–  Тож пропонуємо владі надати нам приміщення тиру, що поруч зі школою №11 і  спільними зусиллями зробити капітальний ремонт. Ще один варіант – дозволити директору будівельної фірми МЖК Ігору Кривенькому реалізувати інвестиційний проект. У такому випадку ми віддамо підприємцю 30-35 соток землі на пагорбі гірськолижньої траси, яка не використовується. Відтак, Кривенький зведе на цій ділянці будинок і взамін виділить приміщення для спортивної школи на першому поверсі, площею 400 кв.м. Це дозволяє зробити і законодавство, як пояснили юристи. Для цієї справи переселення потрібно відтермінувати на один рік. Проте дозволу від міської ради ми поки що не отримали, – розповідає Володимир Ліщук.

Нагадаємо, що місцева влада має намір перенести гірськолижній навчальний заклад у загальноосвітню школу №11. Питання про переїзд ДЮСШ “Екстрім” депутати будуть розглядати на сесії міської ради 20 червня. Зараз сопртивна школа займає одне крило дитячого садка №23. Утім, її керівництво  не розуміє, чому влада вирішила перенести саме їх заклад. Адже неподалік є ще чимало установ, які теж займають приміщення дитсадків. Зокрема, як приклад наводить пан Ліщук, Галицький коледж, музична школа. У чоловіка виникає питання: чим владі так не вгодила спортивна школа?

Натомість на попередній cвоїй прес-конференції головний освятини міста Ольга Похиляк запевнила, що  для повноцінного функціонування ДЮСШ “Екстрім” у приміщенні школи №11 створять всі необхідні умови. Тим паче, як переконує чиновниця, неподалік від школи №11 знаходиться гірськолижна траса.

–  Дитячо-юнацька спортивна школа «Екстрім» орендує приміщення, площею 200 кв.м,  у дитсадку №23. Це – колишні дві групи. Зважаючи на проблему влаштування дитини у садочок, ми робимо все можливо, щоб її вирішити, – переконує пані Похиляк. – Постанова КабМіну, а також Закон «Про дошкільну освіту» передбачають вивільнення громадськими організаціями, юридичними особами, приміщення, які вони орендують у дошкільних навчальних закладах. Це питання стояло на порядку денному на попередній каденції, а той, мабуть, вже декілька років.

Загалом у ДЮСШ “Екстрім” насьогодні навчається 150 вихованців.  За останній зимовий сезон 19 її учнів є членами збірної команди України. Окрім того, отримали 50 нагород на всеукраїнських змаганнях, кількість яких кожного року не зменшується, успішно підтверджуючи свої результати. За роки свого існування цей спортивний навчальний заклад виплекав не одну когорту майстрів спорту, призерів всеукраїнських змагань з гірськолижного спорту і сноуборду. А цьогоріч ДЮСШ “Екстрім” виграла грант “Краща спортивна школа – 2011”.

Здобутки учнів спортивної школи вже вкотре достойно оцінила вся Україна, чого не може або не хоче зробити місцева влада…

Юля КВІТКА

Тернопільська липа

Від admin