З нового навчального року вихованці дитячо-юнацької спортивної школи «Екстрім» будуть навчатись у приміщенні тернопільської школи №11. Про це повідомила начальник міського управління освіти та науки Ольга Похиляк. Мовляв, для повноцінного функціонування спортивної школи там створять всі умови. Тим паче, як переконує чиновниця, неподалік від школи №11 знаходиться гірськолижна траса, відтак дітям буде зручніше туди добиратися взимку. А причина такого рішення влади – брак приміщень для створення груп у дитсадках. Відповідне рішення-проект буде розглянуте на сесії міської ради, 20 червня.

–  Дитячо-юнацька спортивна школа «Екстрім» орендує приміщення, площею 200 кв.м,  у дитсадку №23. Це – колишні дві групи. Зважаючи на проблему влаштування дитини у садочок, ми робимо все можливо, щоб вивільнити, щоб її вирішити, – переконує пані Похиляк. – Постанова КабМіну , а також Закон «Про дошкільну освіту» передбачають вивільнення громадськими організаціями, юридичними особами, приміщення, які вони орендують у дошкільних навчальних закладах. Це питання стояло на порядку денному на попередній каденції, а той, мабуть, вже декілька років.

Більше дій стосовно спортивної школи проводитись не будуть, запевнила Ольга Похиляк. Коли цей заклад переселять, головний освітянин міста пообіцяла запросити журналістів, аби ті переконались, що його вихованців забезпечили належними умовами для подальшого навчання. Отож, залишається лише дочекатись цього дня і пересвідчитись у сказаному пані Похиляк.

Юля Квітка

Тернопільська  Липа

Від admin