Концерт про який так довго говорили, до якого так довго готувалися, нарешті відбувся. Без перебільшення, це головна подія в українській музиці останніх років. 3 червня на сцену київського Палацу спорту знову вийшли Брати Гадюкіни, цього разу, щоб вшанувати лідера гурту Сергія Кузьмінського. Разом з ними в цей вечір грали провідні українські музиканти.

Як і обіцяли організатори, сцена Палацу спорту була подовжена на 12 метрів, на стелі висіло більше світла ніж зазвичай, під час виконання кожної пісні на великому екрані демонструвалася анімація чи відео, до цього твору. Доповнювали яскраву картинку на сцені костюми учасників гурту «Брати Гадюкіни» –  прості, але дуже гармонійні, та плаття дівчат-вокалісток – жовте, червоне та зелене.

 

Розпочала концерт містична «ДахаБраха». Після неї «Брати Гадюкіни» у складі: Ігор Мельничук (бас-гітара), Павло Крохмальов (клавішні), Михайло Лундін та три чудові бек-вокалістки виконали «Карпати програли в футбол».

Далі була «Перкалаба», її лідерАндрій Федотов для виконання пісні «Було не любити», вийшов у помаранчевому реглані з капюшоном на голові та сонцезахисних окулярах. Саме так був одягнений і Кузмінський на концерті Гадюкіних у Палаці спорту у 2006-му році.

Відкриттям концерту стала пісня «Гей, Іване», яка не потрапила до жодного альбому «Гадів», а стала саундтреком до стрічки «За скарбами гетьмана Полуботка». Її дуже драйвово виконали «Гайдамаки»: «Гей, Іване! Годі спати! Гей, Іване! Україну рятувати випало ТОБІ!»

Фома з «Мандри» так по-справжньому заспівав «Аріведерчі, Рома!». Фому змінив Вадим Красноокий (Mad Heads XL).

«20 років тому в мене була касета, перший альбом Братів Гадюкіних, я тоді вчився грати на гітарі, мені найбільше подобалася одна пісня. Я не міг собі уявити, що це тоді почалася підготовка до цього концерту і що я стоятиму на сцені з метрами українського рок-н-роллу», – розповів Красноокий та заспівав «Америку».

Місько Барбара обрав пісню «Дупа Джалізовая» та постійно підглядав у папірець з текстом, бо кажуть, що й власні пісні він забуває,

Пісню «Міську вважай» Брати Гадюкіни виконували разом з Віктором Бронюком (ТІК).   Потішив «Ляпис Трубецкой», бо таких рокових «Наркоманів» ніхто від них не очікував. Це було дуже потужне виконання і один з найяскравіших виступів цього вечора.

Пафосний Олег Карамазов (Брати Карамазови) обрав для виконання  «Сорок пачок Верховини» і дуже щиро працював із публікою.

«Димна Суміш» стала ще одним гуртом після «Ляписа Трубецкого», який докорінно змінив пісню. «117-та» стаття стала тягучою та тяжкою. «Ми тут щоб згадати. Щоб зрадіти і не сумувати, бо він так хотів», –  промовив лідер «Суміші» Олександр Чемеров.

Закінчивши пісню Чемеров підкинув гітару і гурт пішов зі сцени. Після такого жорсткого виступу до мікрофону підійшов Михайло Лундін та сказав «Димна Суміш нормально, правда?». Зал відповів схвально.

Мороз йшов по шкірі, коли Андрій Середа і «Кому Вниз» вдарили «Ми хлопці з Бандерштату». Червоно-чорна з тризубом графіка на екрані доповнювала потужний марш.

The Вйо на чолі з Мирослваом Кувалдіним виконали «Місячне сяйво твого тіла». Тарас Чубай з Плачу Єремії попри травму ноги не відмовився від виступу, прийшов на концерт на милицях та заспівав «Дівчина з Коломиї».

«Пікарійська Терція» чудово співала «Жовті Стрічки».

Андрій Хливнюк (Бумбокс) співав «Звьоздочку», як рідну пісню.

Підірвав зал «Файне місто Тернопіль». Його співали Фагот та Фоззі разом з «Братами» і всіма глядачами. Під час виконання пісні ТНМКонго трохи доповнив і Кузьмінський, голос якого використовував діджей. «Оу оу оу оу є!» зала співала ще 5 хвилин після закінчення пісні. Після цього скандували «Гади» та «Україна».

Далі був гурт «Океан Ельзи», який підготував пісню «Приїдь до мене у Мостиська».

Останніми виступили ВВ. Вони заспівали «Всьо чотко». Скрипка став на коліна та подякував людям, які організували цей концерт.

«Ми ходили, дили, дили» цілком і повністю співав Сергій Кузьмінський. Барабанщик «Гадів» попросив зробити «Скорпіонс» та запалити запальнички. На екрані транслювалося архівне відео з репетицій та виступів Братів Гадюкіних.

Цим твором «Гади» планували завершити концерт, але публіка не йшла вимагаючи «Файне місто Тернопіль». Тому завершення було таке.

Відео від Фагота

Кожен, хто прийшов на концерт отримав диск із піснями, які виконувалися цього вечора.

Таким чином організатори залишили кожному глядачу пам’ятку про цей грандіозний концерт.

 

Тернопільська Липа

Від admin