Оригінальними нарядами, зокрема з елементами українського народного стилю, приємно дивували тернопільські випускники. Обійшлись вони цьогоріч школярам від кількасот  до кілька тисяч гривень. Купували випускне вбрання у місцевих салонах або за кордоном через Інтернет, шили й на замовлення. Дехто з випускниць обрав інший шлях: аби не гаяти даремно часу на пошуки одягу, всією сім’єю доклали зусиль до його створення.

 

Сукню, де поєднані мотиви «етно» і сучасності, випускниця тернопільської школи № 10 Надія Подедвірна шила на замовлення. За такий наряд, який складається з двох спідниць і блузи, дівчина заплатила близько 1500 грн.

 

– Вбрання пошила за тиждень кравчиня зі Львова, оскільки тернопільська майстриня невдало поекспериментувала над моїм випускним одягом. Остання просила на 500 грн більше, аніж львів’янка. Червоні квіти, зображені на одній зі спідниць, намалював художник. Потім їх перенесли на тканину і отримали принт суцвіття, – розповідає Надія.

 

Натомість Юлії Бундз, котра закінчила школу-ліцей № 13, рідні зробили чудовий подарунок з нагоди випускного балу –  презентували український стрій. Таким чином здійснилася мрія дівчини. Одяг шила майстриня з Івано-Франківська за кількасот доларів.

 

– Мені завжди хотілось мати власний український стрій, – каже Юлія. – Це вбрання буду зберігати як реліквію, що перейде у спадок моїм дітям. Випускний одяг надалі носитиму на християнські і державні свята.

 

Спеціальним гостем свята був лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, який дав настанови випускникам у новий нерозгаданий для них шлях. Разом із випускниками він долучився до урочистої ходьби.

 

Та найбільшу увагу випускників здобув гурт «С.К.А.Й.», якого зустріли гучними оплесками.

Фото зі свята дивіться тут.

Тернопільська липа

Від admin