Конкурс фотографів під назвою «Фотопроект Фест Фотограф» пройде у Тернополі 19 травня. Задум влаштувати своєрідні змагання, аби визначити кращого майстра фотографії, виник у тернопільських фотографів під час чергових “посиденьок”. І вже через дві-три години після спільного обговорення товариство фотомитців затвердило умови конкурсу. Долучитись до проекту запрошували всіх, хто захоплюється фотографією і має власний творчий підхід до цієї справи. Переможець здобуде приз – 1000 доларів. Цікаво, що суддями фотоконкурсу будуть самі ж конкурсанти. При цьому присутність автора робіт є обов’язковою, інакше – його дискваліфікують. «Фотопроект Фест Фотограф» відбудеться у приміщенні фотостудії «Автограф».

– Долучатися до фотопроекту могли всіх, хто займається фотографією на творчому рівні. Це могли бути як професіонали, так і аматори зі всієї України. У такий спосіб ми маємо намір розворушити фотографів, перезнайомити їх, дати поштовх розвитку фотомистецтва у Тернополі, – розповідає один з ідейників конкурсу, тернопільський фотограф Леонід Тіт. – Фотопроект Фест Фотограф поки що є пілотним варіантом. Якщо проект здобуде позитивні відгуки, будемо проводити його й надалі.

Конкурс фотографів має своєрідні умови проведення, оскільки будуть визначати не кращі фотороботи, а кращого їх автора. Тому спершу був задум дати назву фотопроекту «Битва фотографів».

– А з метою уникнення упередженого ставлення до учасників, саме вони будуть судити одне одного. Однак кожний фотограф матиме право віддати свій голос лише за одну людину. Тому присутність автора робіт під час конкурсу є обов’язкова, – зауважує Леонід. – Можливо, з фотографій учасників зробимо виставку.

– Спершу я гадав, що зголоситься менше учасників. Однак в останні дні всі активно почали приносити свої знимки. Наразі ми не знаємо конкретну кількість конкурсантів, оскільки ще подають роботи. Серед них є не лише професіонали, але й люди, які просто люблять фотографувати. На участь у конкурсі відізвалось навіть двоє львів’ян. Надалі прагнемо поширити фотопроект принаймні по Західній Україні. Якщо дасть Бог – зробимо його потужнішим, – каже інший організатор конкурсу, власник фотостудії «Автограф» Андрій Шкварко.

 

Від admin