Парламент підтримав запити народного депутата України Ореста Муца щодо порушень у діяльності співвласника агрохолдингу «Мрія» Івана Гути, а також начальника Тернопільського обласного КРУ Івана Панця.

Запит «щодо діяльності голови наглядової ради і співвласника агрохолдингу «Мрія», Героя України Івана Гути, яка призвела до привласнення близько мільярда гривень з аграрного сектору, дотаційної майже на вісімдесят відсотків, Тернопільської області» адресовано Прем’єр-міністру, Генпрокурору, Міністру внутрішніх справ, Голові ДПС, Голові СБУ, Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією.

«Оскільки відродження аграрної галузі є одним із пріоритетних напрямків для Тернопільської області та є важливим для держави, як і напрямок боротьби з корупцією, – прошу провести перевірку діяльності голови наглядової ради і співвласника агрохолдингу «Мрія» Івана Гути», – зазначив депутат у запиті.

Запит «щодо причетності начальника Тернопільського обласного Контрольно-ревізійного управління Івана Панця до привласнення комунального майна загальною вартістю понад сто мільйонів гривень та перешкоджання у викритті фінансових порушень» адресовано прем’єр-міністру, Генпрокурору, Міністру фінансів України, Голові Державної Фінансової інспекції.

«Прошу звернути Вашу увагу на те, що вищевказані факти потребують перевірки щодо дотримання вимог чинного законодавства України, заходів щодо усунення порушень закону, притягнення у встановленому законом порядку до відповідальності осіб, які допустили порушення», – відмітив депутат у запиті.

Від admin