В Україні святкують ювілей відомого українського поета, видавця, власника і директора  одного з найпопулярніших видавництв «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» – Івана Малковича. Свій 50-річний ювілей він відзначив 10 травня. Не забув його привітати навіть сам президент – Віктор Янукович, відзначивши цінність роботи поета для України.

Тернопіль також долучився до святкування уродин талановитого видавця. Відтак, 11 травня в арт-кафе «Коза» пройшов пісенно-поетичний вечір, де була представлена поезія Івана Малковича в іншому ракурсі. “Родзинкою” вечора стала « Zолота Fайка» – збірка дев’яти пісень на вірші поета. Під ніжні звуки фортепіано їх виконувала Яна Іщук.

Творчий вечір був поділений на два блоки : перший – виконання чотирьох  спокійних, майже різдвяно-ангельських пісень, а другий – запальний і веселий, з п’яти творів.

—  Я дуже ціную і поважаю Івана Антоновича. Для мене сьогодні велика радість виконувати ці пісні. Сподіваюсь, для багатьох вони відкриють багатогранну душу Малковича , не лише як видавця, але й як чудового поета. Хоча, звичайно, вклад Івана Малковича в українське книговидання – незліченний, – розповідає Яна Іщук.

Цього вечора прозвучало багато поезій Івана Малковича. Читали твори Тарас Королюк, Олег Худий, Іван Войтюк та Зорян Безкоровайний. Тернопіль – місто, де вперше проходить цей захід, адже у Львові  літературно-пісенний вечір відбудеться 13 травня, а до Ужгорода вирушить – 14.

Прем’єра приурочена 50-річчю відомому українському поетові припала до душі усім відвідувачам. Вони з насолодою слухали істинно захоплюючі твори пісні та вірші. Після виконання  останньої пісні «Із янголом на плечі», Яна Іщук побажала усім присутнім брати за приклад життя і працю найуспішнішого видавця країни Івана Малковича і завжди мати янгола на плечі.

Ольга МОЗГОВА

Тернопільська липа

Від admin