11-13 травня у Тернополі проходитиме Другий Всеукраїнський книжковий фестиваль «Джура фест». Під час фестивалю української книги виставлятиметься унікальна виставка соціального фотопроекту «Зірки. З книгою в серці», який проводиться за ініціативи Благодійного фонду Влади Прокаєвої «Обдаровані діти – майбутнє України».

Мета фотопроєкту – підняття престижу читання в Україні, повернення книзі читача, зацікавлення ідеєю читання молодого покоління, збереження української культури та виховання генерації, котра була б небайдужою до збереження традицій та культурних цінностей своєї рідної держави. Щоб стимулювати читання мільйонів, треба популяризувати читання через їх героїв.

Відкриття фотовиставки відбулося у виставковому залі Бункермузі (бул. Шевченка 1) 11 травня 2011 року о 13:00 одразу після офіційної прес-конференції, присвяченої старту фестивалю «Джура Фест».

На час проведення книжкового свята Благодійний фонд Влади Прокаєвої «Обдаровані діти – майбутнє України» у рамках промо-акції «1000000 думок про книгу» проведе збір думок та висловів про книгу. Протягом 2 днів (11-12 травня) кожен бажаючий зможе прийняти участь у конкурсі. Опустивши до спеціальної скриньки листівку зі своєю думкою про книгу.

Нагадаємо, проект «Зірки. З книгою в серці» був започаткований у рамках Всеукраїнського соціально-культурного проекту «З книгою у серці»

49 найвідоміших українських зірок узяли участь у фотосесії, серед яких – актори Володимир Горянський, Остап Ступка, Ольга Сумська, співаки Віталій Козловський, Олександр Пономарьов, Олег Скрипка, Ані Лорак, Вєра Брєжнєва, Гайтана, Асія Ахат, Міка Ньютьн, Джамала, гурт «Друга ріка» та багато інших. В імпровізованій бібліотеці всі вони сфотографувалися та поділилися своїми думками щодо читання улюблених творів та авторів. Вони вийшли різними – веселими та сумними, кумедними та зворушливими, мрійливими та реалістичними. Але всі, як один, з фото закликають молодь до одного – читайте, навчайтесь, розвивайтесь, черпайте мудрість з книг та ростіть духовно. Комплекти фотографій розіслали до 24-х обласних бібліотек для юнацтва, аби кумири мільйонів своїм прикладом надихали учнів та студентів на читання.

Соціальна фотовиставка реалізується в рамках Всеукраїнського соціально-культурного проекту «З КНИГОЮ У СЕРЦІ», що був запроваджений Фондом Влади Прокаєвої та ДЗ «Державна бібліотека України для юнацтва» з метою заохотити молодь до читання та поновити книжкові фонди 24-х обласних бібліотек України для юнацтва актуальною та необхідною літературою. Всього в рамках проекту планується передача близько 12000 книг на суму 1000000 гривень. На сьогодні поповнено бібліотеки Києва, Херсона, Житомира, Львова, Дніпропетровська, Луганська, Ужгорода, Чернігова на суму 350000 грн.

Фото з фотовиставки «Зірки. З книгою в серці» тут.

Сергій Василишин

Тернопільська Липа

Від admin