Одним із напрямків реформ, які має намір провести влада в Тернопільській області, є соціально-культурний. Насамперед це стосується створення належних умов в школах, зазначив голова облдержадміністрації Валентин Хоптян під час прес-конференції. Зокрема, протягом найближчих двох, як запевнив губернатор, планують встановити нові енергозберігаючі вікна в навчальних закладах, зробити капремонти, облаштувати внутрішні вбиральні.

–   Як відомо, ми розпочали програму освітлення населених пунктів на Тернопільщині. Світильники закуповуємо у місцевого виробника – підприємства «Ватра», завдяки чому воно знову запрацювало. Вже освітлено близько 300 населених пунктів в районах, – каже пан Валентин.

Протягом двох місяців очільник Тернопільщини пообіцяв освітити всю область.

Не оминув губернатор і питання забезпечення кожної школи плазмовими телевізорами. Валентин Хоптян спростував інформацію про те, що влада змушує сільських  підприємців купувати сучасну техніку для навчальних закладів. Мовляв, вони самі проявили таку ініціативу.

–   Програма «Сучасний телевізор – у кожну школу» розрахована на «всіх і вся»: колишніх випускників, депутатів всіх рівнів, уродженців краю. Щоправда, не всім політичним лідерам вона до вподоби, проте це їхня думка. Але я тішуся , що керівники сільськогосподарських виробництв повернулися обличчям до соціальних питань. Відтак, нині більшість бізнесменів області  долучилися до цих програм. І повірте – ніхто їх не змушує. Якщо дізнаюся, що немудрий керівник районної адміністрації залучає підприємців під тиском, то будемо йому підказувати як правильно вирішувати ці питання.

Юля КВІТКА

Від admin