Більше 8 тис. грн. зібрали тернопільські волонтери під час благодійної акції «Запали свічку – допоможи дитині». Її провели в Тернополі, 15 лютого, на підтримку онкохворої малечі. Ці гроші стануть частиною суми, за яку придбають медобладнання для гематологічного відділення Тернопільської міської дитячої лікарні.

Благодійна акція відбулася в Тернополі на Театральному майдані.Того ж дня весь світ відзначав Міжнародний день онкохворої дитини. Її ініціювали волонтери гематологічного відділення Тернопільської міської комунальної дитячої лікарні. У такий спосіб вони хотіли привернути увагу тернополян до цієї проблеми.

– За чотири години для онкохворих діток нам вдалося зібрати понад 8 тис. грн. Як для першого разу проведення акції, то це велика сума, – каже волонтер Лілія Домарацька. –Більше того, після акції відгукнулися ще люди, які пожертвували чималу суму. Плануємо за всі гроші придбати медобладнання для гематологічного відділення міської дитячої лікарні.

Незважаючи на морозяну погоду, волонтери з 16.00 до 20.00 збирали зі скриньками в руках пожертви на потреби хворих діток. Також кожен охочий міг підійти до організаторів акції і придбати свічку, заплативши ціну, яку вважав за потрібну.

Відтак, на Театральному майдані з’явилося слово «Надія» з червоних та зелених свічок.

– Свічки зеленого кольору символізують життя, а червоного – любов, – розповідає волонтер Оксана. – Адже онкохворі дітки потребують не лише матеріальної допомоги, але й турботи та підтримки в суспільстві. Ця благодійна акція проводиться в Тернополі вперше. Однак на цьому ми зупинятися не будемо. Адже подібні заходи вже давно проводять в усьому світі та в деяких містах України. Тому протягом року плануємо ще проводити благодійні акції.

Зокрема 19 лютого волонтери проведуть благодійний ярмарок у ТРЦ «Подоляни». Там можна буде придбати саморобні вироби онкохворих діток, тернополян і школярів.

Окрім того, кілька разів на місяць волонтери відвідують онкохворих діток в обласній та в міській дитячій лікарнях. Вони спілкуються з малечею, бавляться, ліплять глиняні вироби. Також проводять для дітвори заняття арт-терапії.

А волонтером гематологічного відділення Тернопільської міської комунальної дитячої лікарні може стати кожен охочий. Для цього слід зателефонувати за номером 096-310-41-07 або 068-105-89-95.

Юля КВІТКА

Від admin