Ймовірне підвищення вартості проїзду в громадському транспорті відбудеться 1 березня. Нові тарифи затверджуватимуть під час укладання договорів з перевізниками, після проведення конкурсу на перевезення. Проте наразі кінцева ціна вартості проїзду в міських автобусах невизначена.

Після тижневої відпустки міський голова Сергій Надал приступив до виконання своїх обов’язків. За цей час, як каже пан Сергій, Тернополі поширилось чимало різних неправдивих чуток. З цього приводу 15 лютого він скликав прес-конференцію.

Міський голова підтвердив, що прокуратура міста опротестувала рішення виконкому міської ради щодо умов проведення конкурсу перевезення.

–         Протести ми отримали 11 лютого, зараз вони опрацьовуються. Для цієї процедури закон дає 10 днів. Отож до 21 лютого міська рада розгляне протести і визначить остаточну дату проведення конкурсу перевезення. Однак прокуратура – це не остання інстанція, – зауважив Сергій Надал.- Якщо ж перевізники незгідні, то хай об’єднаються і виграють маршрут, а не лише проводять страйки. Натомість вони просто не можуть поділити між собою діючі маршрути.

Керівник Тернополя наголосив, що виконком не приймав жодного незаконного рішення щодо проведення конкурсу перевезення.

Для вдосконалення транспортної мережі в місті залучали фахівців. А об’єкти конкурсу формувалися на економічній основі, з метою оптимізації витрат.

– Окрім того, ми отримали лист-погодження з Антимонопольного комітету та рішення інших контролюючих органів. Вони підтвердили, що пропозиції міськради відповідають вимогам законодавства, – каже Сергій Надал. – Загалом є сім об’єктів конкурсу, з них наразі заяви подали четверо. Тобто 28 лютого на конкурсі перевезення буде чотири об’єкти. З іншими трьома укладемо тимчасові угоди. Опісля протягом 20 днів оголосимо наступний конкурс.

Перед тим, як підвищити ціну на проїзд в громадському транспорті, міська влада проведе два-три етапи громадських слухань. Мовляв, аби до обговорення долучилось якнайбільше людей. Перше громадське слухання вже відбулося 11 лютого. Наступне планують провести до кінця тижня.

– При укладанні договорів на перевезення, було б логічно й тоді затвердити нові ціни на проїзд в громадському транспорті. Тобто зростання вартості проїзду треба чекати десь з 1 березня, за умови проведення конкурсу, – говорить пан Сергій.

Юля КВІТКА

Від admin