Не змінювати графік нинішнього маршруту автобуса №24 з 1 березня просять тернополяни місцеву владу. Оскільки це – єдиний громадський транспорт, яким люди з різних мікрорайонів добираються на роботу, а саме – на вул. Текстильну. Проте чиновники наразі не мають наміру змінювати своєї позиції.

З 1 березня автобус №24 не буде курсувати по звичному маршруті, що викликало обурення в жителів мікрорайонів «Східний» та «Дружба». Це спричинить людям певні незручності. Окрім того, їм доведеться платити за проїзд у громадському транспорті вдвічі більше. Адже, щоб потрапити на роботу, люд робитимуть пересадки, скаржиться жителька вул. Л. Українки Людмила Даласюк.

– Чимало тернополян працює на підприємствах, які знаходяться на вул. Текстильна. Зараз лише автобус №24 курсує маршрутом, який сполучає «Східний», «Дружбу» і вул. Текстильну. Тому щоранку він завжди переповнений, – каже пані Людмила. – До того ж, автобус і так їде один раз вдень – о 7.20, тобто робить лише одне коло. Щоб встигнути на нього, я встаю о 6.00. А ввечері автобуса взагалі не дочекаєшся. Відтак, з роботи ми зі співробітниками йдемо пішки близько 15 хв до зупинки «Подоляни».

Натомість з 1 березня  через новий графік автобуса №24 тернополяни добиратимуться на роботу з пересадками. Відтак, замість трьох гривень за проїзд вдень їм доведеться викласти шість. Якщо незабаром ще й зросте вартість проїзду в громадському транспорті, то – і цілих вісім гривень.

У такому випадку, наголошує жінка, вигідніше буде їздити на роботу таксі.

– Ціни у Тернополі вже майже, як в Києві. Ще б зарплати в нас такі були, – говорить Людмила Даласюк. – Ми з чоловіком обоє працюємо. У нас двоє дітей, одна з них навчається в інституті на платній формі. А тут ще й доведеться стільки платити за проїзд в автобусі. Ми вже неодноразово зверталися до місцевої влади, надіслали листа й меру. Однак марно: ніхто не враховує наших думок.

У міській раді підтвердили, що автобус №24 дійсно буде їздити за новим маршрутом. Він курсуватиме за напрямком: ТРЦ «Подоляни» – Текстильна – Збаразька-Крушельницької-Центр-Острозького – Гоголя – Залізничний вокзал – Збаразька – Текстильна –Подоляни –Морозенка-Симоненка –В. Великого – Курбаса – «Подоляни». Отож тернополяни все-таки змушені будуть їхати на роботу з пересадками.

– На жаль, маршрутну мережу не можливо зробити ідеальною, щоб з-під кожного під’їзду в різні напрямки міста рухався громадський транспорт. Для розроблення цієї маршрутної мережі залучали фахівців. Тому було докладено чимало зусиль, аби вона була якнайзручніша для пасажирів, – запевняє начальник міського управління транспорту та зв’язку Ігор Мединський. – А маршрут повинен бути маршрутом, а не спеціальним перевезенням, коли машина їде один раз зранку і один раз увечері. Після проведення конкурсу перевезення, 28 лютого, три одиниці автобуса №24 будуть їздити цілий день з інтервалом не більше, як 15 хв. А пересадки роблять й інші мешканці міста.

Звернення тернополян щодо нововведень у курсуванні автобуса №24 надходили в міську раду, підтвердив пан Ігор. Вони обов’язково будуть враховані, запевнив посадовець, для вдосконалення транспортної мережі. Втім, чи будуть їздити нові автобуси через Текстильну, «Східний», «Дружбу» і коли саме, Ігор Мединський побоявся наперед загадати.

Юля КВІТКА

Від admin