Умови проведення конкурсу на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування міська влада вважає цілком законними. А страйк перевізників – безпідставним.

–  Хвилювання перевізників перед конкурсом є нормальним явищем. Але воно не повинно проявлятися так, як сьогодні. Тому я вважаю, що припинення руху громадського транспорту 8 лютого є повністю безпідставним, – каже начальник міського управління транспорту та зв’язку Ігор Мединський. – Запит на предмет легітимності об’єктів та умов конкурсу перевезення подавався в Антимонопольний комітет. Звідти ми отримали відповідь: жодних порушень немає. Це питання обговорювалося і на громадських слуханнях.

Далі проекти-рішення було внесено на розвиток виконавчого комітету, які затвердили, додає пан Ігор. Відтак, оголосили конкурс перевезення.

– Жодних порушень з боку органів місцевого самоврядування у сфері прав перевізників немає, адже все було апробовано, – запевняє Ігор Мединський. –

Як на мене, під цим всім криється найголовніше – вимога перевізників підвищити вартість проїзду до 2, 5 грн. Проте за їхніми поданими розрахунками проїзд у громадському транспорті аж ніяк не може становити таку ціну. Тому міська рада цього не допустить, натомість перевізників це дратує. Реальна ситуація показує, що ціна проїзд в маршрутках може сягати максимум до 2 грн.

Юля КВІТКА

Від admin