Про проблеми подружніх стосунків, причини виникнення конфліктів, шляхи гармонізації сімейних відносин говорили фахівці минулого тижня. Таким чином у Тернополі пройшла акція «Тиждень оздоровлення сімейних стосунків».

Відтак, тему сім’ї розглядали у різних ракурсах: гендерному, психологічному, релігійному тощо. До обговорення актуальних проблем сім’ї та шляхів їх вирішення долучились педагоги, священики, психологи та всі, хто має досвід роботи з сім’ями.

–   Завдяки таким заходам ми пропагуємо щасливу сім’ю, де панує любов та взаєморозуміння, – каже голова ТОГО «Центр щасливого Батьківства та Материнства», лікар-психотерапевт Марія Хомів. – Нині,у період економічного занепаду, в нашій державі така акція служитиме духовному піднесенню сім’ї. Адже сім’я – це найцінніше у житті, де виховується майбутнє покоління.

В рамках «Тижня оздоровлення сімейних стосунків» щодня відбувалися зустрічі та круглі столи на сімейну тематику. А консультування проводили в Центрі щасливого Батьківства та Материнства.

Зокрема, вечір зустрічей молодих сімей відбувся під назвою «Щаслива сім’я». Головним рецептом щасливих родинних стосунків, як зазначив отець Володимир, є любов. Також під час сімейного вечора обговорювали теми дошлюбних стосунків та абортів.

Заключним акордом акції стала культурологічна програма «Щастя бути разом» у ТРЦ «Подоляни».

–   Ми хочемо звернути увагу на спільне проведення часу усієї сім’ї. Адже сімейне дозвілля спільними зусиллями батьків та дітей можна зробити надзвичайно цікавим та креативним. При цьому не обов’язково відвідувати у розважальні заклади, – запевняє пані Марія.

Отож, усі охочі сім’ї активно долучались до конкурсів та забав. Так, дітки розповідали про професії своїх батьків, матері заплітали донькам коси. Цікавим завданням було передати зміст віршика лише за допомогою рухів. Також діяла креативна майстерня, де дітки робили сімейні обереги. Не обійшлося без пісень і танців.

Найбільш активні учасники свята отримали запрошення на каток, солодощі, фотоальбоми та дитячі книжки.

–    До нас надійшло чимало позитивних відгуків про акцію, тому обов’язково ще будемо проводити подібні заходити, – запевнила Марія Хомів.

Організаторами акції є управління у справах сім’ї та молоді та управління охорони здоров’я облдержадміністрації. А також громадські організації «Центр щасливого батьківства та материнства», «Німецька молодь» та «Обнова», благодійний фонд «Подоляни».

Юля КВІТКА

Від admin