Готель із стилізованими номерами на автомобільну тематику нещодавно відкрили у Тернополі. Відтак, поціновувачі техніки мають змогу проводити час в машині не лише вдень, але й уночі.

Адже для тих, хто не уявляє свого життя без «залізного друга», нічліг у готелі Retro Car запропонують на автостоянці або у номері-гаражі. Цікаво, що ліжка в дизайнерських апартаментах облаштували в автомобілях 60-70 років. Відпочинок у таких номерах стане несподіванкою для любителів нових вражень та мандрівників. Готель розташований на вул. Микулинецькій, 116а.

– Раніше у готелі були кімнати для подорожуючих. Так, якщо у когось зламалось авто, він міг зупинитися на автосервісі і переночувати. Однак, щоб вразити наших відвідувачів, ми вирішили облаштувати готель з автомобільним спрямуванням, – розповідає менеджер готелю Софія Дольна. – Окрім того, власники готелю вже 15 років займаються автомобільним бізнесом. Вони володіють великою мережею салонів та майстерень, де торік ми проводили екскурсії. Тепер про автомобільну історію розповідатиме й інтер’єр готелю.

Нині у готелі є п’ять номерів: “авто в гаражі”, “автостоянка”,  “перше авто на селі”, “механізаторська №1”, “механізаторська №2”. Саме у двох перших з них  розміщені двоспальні ліжка-машини. Їх дизайном займалась куратор готелю –  Вікторія Колодій. Доба проведення у стилізованих номерах становить 320 грн, в механізаторських – 220 грн, в двокімнатних апартаментах – 420 грн.

–  У номері «авто в гаражі» стоїть ліжко, яке облаштували зі старої «Волги». Підлога стилізована під гаражну, але насправді – це високоякісний ламінат, – зазначає пані Софія. – Тоді, як у номері «автостоянка» ліжко переобладнали з білого «Мерседеса». Фари машин відвідувачі можуть вмикати в апартаментах замість нічної лампи.

Аби придбати машини 60-70 років, їх шукали по оголошеннях на ринках України. А бригада майстрів відреставрувала їх та переобладнала у двоспальні ліжка. Зокрема, капот авто залишили, а решту – відрізали і вмонтували дерев’яний каркас ліжка.

Глибше зануритись в автомобільну історію допоможуть ретро-постери та фото, які розвішані на стінах готелю.

Відвідувачів там приємно здивують і своєрідним меню. Зранку вони насолоджуватимуться трав’яним карпатським чаєм «автомобіліст-романтик» або міцною кавою «не спати за кермом».

–  Також до кави додаємо бублики із записками, де є цитати відомих людей. Наприклад, «Не їздіть на авто швидше, аніж літає ваш ангел-охоронець», «У кожного автомобіліста є дві щасливі миті у житті: коли він купує машину і коли він її продає», – додає Софія Дольна. – А на обід гостей почастуємо закускою, засервірованою автомобільними інструментами під назвою «закуска галицького механіка». Той, хто завітає у «Retro Car», зможе посмакувати стравою «Флячки від пана Одрживольського». Її назвали на честь першого галицького автомобіліста.

А з місцевої газети відвідувачі готелю дізнаються про дату народження автомобіля, перших власників машин серед тернополян абощо. Цікаво, що раніше, аби отримати права водія, потрібно було мати ще й «свідоцтво моральності». Такий документ видавали водіям у місцевій парафії.

Від admin