«Бункермуз» – саме така назва підвалу, що став мистецькою галереєю. За 20 днів волонтери зробили це приміщення у модерн стилі (не оштукатурена цегла). Відновили старі занехаяні кімнати представники мистецького об’єднання “Коза” спільно з управлінням міської ради. Готувались до виставки всесвітньовідомого фоторепортера із Санкт-Петербурга Сергія Максимішина. «Остання імперія. 20 років по тому» – це неформальна думка художника, українця за походженням, який вже давно живе у Росії, і хоче показати своє світосприйняття, яке виразилось у фотографіях.

У виставковій залі були представлені відбірні твори митця. Дивлячись на фотографії, можна було зрозуміти, що це динамічний стиль, знімки ніби «в русі», деякі фотографії зроблені в районі бойових дій.

Міський голова Тернополя, теж не пропустив цю подію, в честь відкриття намалював на полотні вікно з сонечком та червоною квіточкою – це «вікно» служитиме ніби входом у «Бункермуз» та відкриє раніше небачені таланти.

Організатори подбали щоб журналісти теж могли спробувати намалювати свій витвір.

– В майбутньому зал оновлять та будуть щомісяця робити різноманітні мистецькі виставки, можна буде презентувати не лише картини, а й будь-які інші музичні, театральні чи кіно-творіння, усе згодом, ще роботи дуже багато і ці стіни стануть осередком неймовірних «штучок». – каже Олег Макогін. –

Цікаві, неординарні, креативні ідеї будуть підтримуватися, нехай молодь пропагує свої твори, показує нові течії.

Олександр Смик – куратор першої виставки сказав, що у інших містах вже давно існують такі місця і тепер ми не тільки їх наздоженемо а й покажемо , що є в Тернополі.

З Сергієм Максимішином, під час виставки, можна було поспілкуватись у телефонному режимі.

 

Самарський Мар’ян

Від admin