Уривки із нещодавно виданих книжок, у яких перонажами є пластуни читатимуть музиканти з тернопільського гурту “С.К.А.Й.” у арт-клубі “Коза” 29 січня о 18.00  Книжки Зірки Мензатюк “Таємниця козацької шаблі” та Іана Вайброу “Капосна книжечка маленького вовчика” нещодавно вийшли у “Видавницві Старого Лева”. Поряд з головними героями там є також і пластуни — члени української організації скаутів.
-Музиканти, діти до 10 років та їхні батьки сидітимуть на туристичних килимках в колі. Усе буде так, як пластуни роблять під час таборових занять, – розповідає голова тернопільського “Пласту” Любомир Шимків. – Усі по колу зачитуватимуть по одному абзацу з книжки. Усе буде просто та по домашньому. Тому це має бути приємно й цікаво дітям.

Приходити з своїми дітьми пластуни запрошують усіх охочих. Участь утакому читанні безкоштовна.

-Ми також розкажем батькам про “Пласт”, – Каже Любомир Шимків. – Розповімо, що там робитимуть діти до 10-12 років, і як до нас можна записатися.
Схожі акції з читанням цих книжок пройдуть і у інших містах України. Скажімо у Львові уривки книжки читатимуть музиканти з “Пікардійської терції”, а у Франківську – Ярема Стецик із гурту “Перкалаба”.

У Тернополі на читання прийдуть і наймолодші пластуни — новаки. Це діти до 12 років. Вони теж зможуть розповісти своїм одноліткам про те, чим займаються у “Пласті”.

 

Від admin