Вчора на театральній площі відбувся обласний фестиваль «Українське різдво»!

Учасників конкурсу «Різдвяна шопка» і «Феєрія новорічного міста»,  нагороджували грамотами, подяками і грошовими винагородами.

Номінації були різні : «за найбільш цікаве представлення різдвяних традицій», «за цікавий художній підхід», «за збереження духовних цінностей і християнських традицій».

Переможцем міського конкурсу на кращий макет різдвяної шопки визначили колектив учнів Тернопільської художньої школи. – керівник, Гординюк Алла Іванівна.

У центрі міста було виставлено 19 шопок, багатьох макетів фізично не могли принести через великі розміри. В Тернополі нараховується більше 30 шопок, включно із найбільшою, що знаходиться в Українській греко-католицькій церкві св. Петра та Павла.

Кожна вражала своєю оригінальністю, діти з шкіл робили макети з різних матеріалів: глини, соломи, дерев’яних гілочок, пластиліну, вати, пінопласту та інших деталей.

Сергій Надал та Олексій Кайда  вручили трьом учасникам грошові винагороди сумою по 1000 гривень. (казали що переможців і переможених не буде)

–         Брати учать у конкурсі – ідея головного директора. Вже не перший рік біля центрального офісу ми прикрашаємо ялинку та фігури тварин, що світяться. Стараємося дати людям приємні моменти, зорганізувати якнайкращі свята – говорить директор ПП «Фабрика НОВА».

На святкування приїхали колективи із майже усіх районних центрів, а також з селищ області.

Дорослих і маленьких гостей частували тепленькою українською кутею та медом, веселили піснями, колядками, щедрівками й вертепом.

–         Ми підготували для виступу вертеп на традиційній основі. Також наш хор заспіває колядки в 4 голоси, нам подобається така ініціатива з боку влади. – каже Віталій Бойко, учасник товариства українських студентів-католиків «Обнова».

В Тернополі таке дійство щорічне, але зараз цей фестиваль вперше започаткований офіційно та на сесійному рівні.

 

Марян Самарський

Від admin