Вихованці Сєвєродонецької школи-інтернату побували у Теребовлянському, Вишнівецькому та Кременецькому замках. 20 дітей з Луганщини вперше в житті куштували кутю й голубці. Також вперше колядували та навіть поставили свій власний вертеп.

А після відвідин замків, церков та прогулянок містом діти  поїхали у “Подоляни” грати боулінг та кататися на ковзанці.

– Ми фотографувалися на саночній тарсі на горі Бона у Кременці, – розповідає одна з вихованець школи-інтернату Трня Плахотніченко. – Нам дали спеціальні шоломи та дозволили сісти у спортивні санки. Також сподобалося те, як тут до нас ставилися люди. Усі хотіли чимось  допомогти, розважити нас. Кухарі спеціально готували ті страви, яких ми ще ніколи не куштували. Ми познайомилися з багатьма людьми. Обмінювалися адресами і тепер будемо переписуватися листами.

Діти приїхали разом зі двома вихователями. Цікаво, що їх сироти називають мамами.
-Коли збиралися їхати на Західну Україну, дехто питався нас, чи ми не боїмося, – розповідає вихователь Сєвєродонецької школи-інтернат Ірина Даниленко. – Але я й не думала боятися. Знала, що тут такі самі люди як і у нас. І усі ми переконалися у тому, що не зважаючи на стереотипи, на Західній Україні прихильно й гостинно ставляться до нас, російськомовних.

Перед від’їздом дітям сиротам та їхнім “мамам” подарували вишиванки — кожному його розмір. Діти запевнили, що одягатимуть їх удома на свята.

Вихованці дитбудинку приїхали у Тернопіль згідно домовленості між тернопільською обладміністрацією та керівницвом Луганщини. Натомість наших дітей запросять улітку на відпочинок до Східної України.

 

 

 

 

Олександр Дашинський

Від admin