Оксана Пекун співачка, Заслужена артистка України, ведуча музичної телепрограми «Фольк-music» на Першому Національному.

Завершився 2010 рік… Яким він був для вас?

Рік був шалений! З часу виходу в ефір проекту «Фольк-music» я постійно живу у шаленому темпі, адже потрібно поєднувати і концертні виступи, і роботу над програмою. Тому і 2010-тий став не винятком. «Фольк-music» – це не тільки зйомки в студії, а й подорожі нашою неповторною Україною та зустрічі з унікальними людьми, які зберігають перлини фольклорного мистецтва.

За які події, на вашу думку, 2010 рік увійде в історію?

У кожного свої події. Особисто для мене цей рік непередбачуваний в усьому. Але чогось такого дуже особливого, здається, не було!

Чим особисто для вас він запам’ятається?

Дуже вдалим святкуванням Дня Незалежності. Цього року в Києві на головному майдані України – Майдані Незалежності, протягом десяти годин проходив святковий концерт, телемарафон, у якому взяли участь фольклорні колективи з усіх областей України, а ще VIP-гості, видатні особистості нашої держави. Мені було приємно і почесно вести цю акцію.

Яка подія, зустріч, книга, фільм тощо стали для вас відкриттям 2010 року?

Дуже цікавим було перебування нашої творчої групи на Закарпатті, Луганщині та житомирському Поліссі. Кожна із цих подорожей залишила справді неперевершені враження та подарувала знайомства з цікавими людьми.

Найбільша удача чи помилка цього року.

Помилки, звичайно ж, були, але про них не варто говорити, бо ми над ними працюємо! Вдало поєднала свою творчість з театром пісні «Джерела»: записали українську народну пісню «Терниця» та пісню з репертуару гурту «Фрістайл»(хіт-лайнер 1990-их) «Рябінушка».

Який найголовніший життєвий досвід вдалося здобути цього року, зробити певні висновки тощо.

Насамперед, ще раз переконалася у тому, що якщо хочеш, щоб робота вдалася, – зроби це сам! Теж у черговий раз довелося визнати, що язик – ворог мій, – я дуже відверта і справедлива. І ще, що дуже важливо, – вкотре зрозуміла: ніколи не ображайся на людину – просто роби висновки.

Що позитивного треба було б, на вашу думку, взяти зі старого року в новий?

Життєвий та творчий досвід беру із собою в наступний рік!

Якби можна було сформулювати основний слоган чи гасло року, що минув, яку б фразу, приказку, поетичний рядок тощо ви обрали.

«Старий рік минає – Новий наступає!» Ура!

Що чекаєте (на що сподіваєтесь) від 2011?

Найголовніше – бути всім здоровими і нікого не втратити!

 

Олена Лайко

 

Від admin