Олег Макогін Art-директор мистецького об’єднання «Коза»

Яким був для вас 2010 рік – пролетів швидко чи було відчуття, що час тягнеться довго ?

В моєму віці всі роки ідуть швидко. В особистому плані рік пройшов спокійно. Немає на що скаржитись, а хвалитися – не в моєму стилі.

За які події, на вашу думку, 2010 рік увійде в історію нашого міста, країни?

Політичні події. Президентські вибори та місцеві. У нас змінилася влада, з’явився новий мер міста і депутатський корпус. І це буде тим, на що завжди в майбутньому оглядатимуться люди.

Чим особисто для вас рік запам’ятається?

Знову ж таки, політичні події. Багато сил та енергії витратив саме в період місцевих виборів, бо брав у них активну участь. У професійній діяльності ми почали співпрацювати з «River Рool». До речі, це дає плідні результати.

Який досвід вдалося здобути цього року, які зробили висновки ?

Я не можу сказати, що навчився робити щось по-іншому чи по-новому. Основну діяльність не змінював, тому бурхливого нічого не сталося. Живу у спокійному темпі.

Найбільша удача чи помилка цього року ?

Чогось конкретного не було. Якщо говорити про мистецьке об’єднання «Коза», то ми рухаємося у правильному напрямку, всі рішення були вдалими та реалізувались. Особливих помилок не робив, те, що я не став депутатом міської ради, не є помилкою, швидше – закономірність. Життя продовжується, просто грається інша роль.

Що позитивного треба, на вашу думку, взяти із старого року в новий, а що було б непогано залишити як для вас особисто, так і для держави чи навіть світу?

Цього року багато людей отримали різноманітні розчарування. Такий висновок можна зробити з преси і просто із спілкування між друзями. Чекали на покращення життя. Хочеться вірити, що ми всі від цього отримаємо досвід, який допоможе зменшити «знеохочування». Будь-який крок, навіть невеличкий, є кроком вперед. Потрібно завжди іти до своєї мети.

Яка подія, зустріч, фільм, пісня тощо запам’яталася і сподобалася у 2010 році ?

Я людина зайнята і цілий день працюю. Ще, наприклад, навіть не був у кінотеатрі, що працює у ТРЦ «Подоляни», тому, на жаль, не мав можливості подивитися фільми, про які всі говорять. Зате я в курсі усіх культурних подій міста. І мені це приємно, бо зараз вирує музичне життя, з’являються цікаві колективи, які пробують професійно працювати.

Що чекаєте від 2011?

Усі плани в мене пов’язані з моєю командою і зазвичай будуються навколо мистецького об’єднання «Коза». Є декілька проектів з іншими мистецькими об’єднаннями, наприклад, «Дзиґа». Хоча докладно про наші ідеї говорити не буду, оскільки хочеться, щоб це стало сюрпризом для тернополян.

 

Мар’ян Самарський

Від admin