Громадський діяч, голова молодіжної міської ради, голова окружної пластової ради «Пласт НСОУ» Назар Зелінка.

Завершується 2010 рік… Яким він був для вас – пролетів швидко чи було відчуття, що час тягнеться довго ?

По-перше, 2010 це рік Тигра, що за східним гороскопом співпадає з роком мого народження. По-друге, це рік великих змін і важливих кроків уперед. Для мене він пролетів швидко.

За які події, на вашу думку, 2010 рік увійде в історію (нашого міста, країни, світу)?

Думаю, великий здобуток, те, що ми є в програмі «Євро-2012».Також важливими подіями є вибори, які відбулись в Україні. Якщо казати про конкретні події міста, то треба згадати про відкриття Палацу спорту, святкування 470-річчя Тернополя, реконструкцію Театрального майдану, встановлення пам’ятника Соломії Крушельницькій. Не забудуться антиукраїнська влада і податковий кодекс. Звичайно, «сколихнула» новина про авіакатастрофу під Смоленськом і смерть Леха Качинського.

Яка подія, зустріч, книга, фільм тощо стали для вас відкриттям 2010?

Мене вразив фільм «Соціальна мережа». Він цікавий в спектрах дружби і грошей. На книги було мало часу, тому читав тільки газети. А зустрічі в мене щодня, і кожна по-своєму важлива.

Найбільша удача та помилка цього року ?

Доля посміхнулась мені, і я цього року одружився. Помилки, звичайно, робив, занадто довіряв людям, але це природно, бо не всі настільки щирі і позитивні, як здається на перший погляд.

Який досвід вдалося здобути цього року ? Зробіть певні висновки

За цей рік отримав колосальний досвід. Можна сказати, я зрозумів, як працює машина під назвою «місто Тернопіль». Часто ловлю себе на думці: « Ким я був рік тому, і ким є зараз ?». Минаючий рік був креативним, тому стартувало багато ініціативних проектів, які ми втілили в життя.

Що конкретно вам вдалось реалізувати із своєю командою ?

Ми відзначили День молоді. Це було цікаво, бо вперше такий захід організувала молодіжна громадська організація, а не управління молоді. Також провели аквафест на Тернопільському ставі. Наша команда солідарно відзначила день вшанування пам’яті героїв Крут, написавши на снігу слово «Крути». Ця подія стала відомою в усій Україні і виявилась потужною. А ще ми запустили акцію під назвою «Конкурс соціальних програм», що дозволило розподілити бюджетні кошти на молодь за допомогою голосування.

Що позитивного треба взяти зі старого року в новий, а що було б непогано залишити в минулому?

В новому 2011-му році я хочу бути в добрій співпраці з командою людей, яка сформувалася в міській раді та організації «Пласт». Ще хочу взяти усі позитивні емоції, які не забуду, а залишив би невдачі та образи.

Чого чекаєте і сподіваєтеся від 2011 року ?

Сподіваюся на поповнення в сім’ї. Для мене зовсім не важливо, хлопчик це буде чи дівчинка))). Ще сподіваюся рости у професійній діяльності. І якщо ці бажання здійсняться, то буду надзвичайно щасливим.

З ким відзначатимете Новий Рік?

У мене з дружиною спільні друзі, тому будемо разом у своїй міцній компанії.

Як зустрічали минулі такі свята

Два роки тому, наприклад, ми зустрічали Новий Рік у церкві в Зарваниці, було гарно. А коли був підлітком, то святкували великими компаніями, навіть по сто чоловік, хоча тоді було свято «два в одному», бо згадували про день народження Степана Бандери.

Чи буде на святковому столі якась фірмова, ваша найулюбленіша святкова страва?

Можу сказати, що алкогольних напоїв однозначно не буде. Наші друзі строго не вживають спиртне. Ми його замінюємо «Живчиком» або соками. А ось яка фірмова страва буде, навіть самому цікаво, сподіваюсь, це стане сюрпризом для мене. Але найголовніше це святковий настрій.

Чи є у вас традиція обмінюватися подарунками ?

Так, обмінюємося. Зазвичай, це подарунки, що принесуть якусь користь. Та найважливіше, щоб вони дарувались від душі та зі щирістю. А оцінюємо подарунки ми за увагою та оригінальністю.

Які у вас плани на майбутнє як голови молодіжної організації міської ради?

Ми хочемо покращити дозвілля для молоді. Треба, щоб з’явились місця, де охочі зможуть відпочивати. Наприклад, у планах створення скейт-парків і велодоріжок, щоб молоді люди займалися спортом. Ще у списку створення тренінгового центру (інститут громадського лідерства), до якого зможуть залучатись усі бажаючі.

 

Мар’ян Самарський

Від admin