Максим Черкашин – керівник ГО «Німецька молодь»

Завершується 2010 рік… Яким він був для вас – хорошим, поганим, звичайним, пролетів швидко чи було відчуття, що час тягнеться довго тощо?

Рік був хорошим, енергійним та багатим на зміни! Звільнився з однієї роботи і влаштовуюся на іншу. Разом з організацією “Німецька молодь” провели декілька успішних проектів та організували клуб молодих журналістів “ВІТАМІН”. Проте, було декілька місяців, коли час тягнувся надто довго! 🙂

 

За які події, на вашу думку, 2010 рік увійде в історію (нашого міста, країни, світу)?

Міста – новий міський голова. Країни – згортання демократії та утиск свободи слова. Світу – матеріали сайту «Вікілікс».

 

Чим особисто для вас він запам’ятається?

Переїздом з Києва до Тернополя, місцевими виборами, купівлею декількох нових костюмів. Нарешті, святкуванням Нового року в Тернополі, вперше за останніх 5 років.

 

Яка подія, зустріч, книга, фільм тощо стали для вас відкриттям 2010 року?

Подія – місцеві вибори, концерт гурту «Rammstein» 9 березня у Києві. Книга – «Відеоти». Фільм – «Соціальна мережа». Також відеоролик з виступом Стіва Джобса перед випускниками Стенфорду в 2005 році. З людей-відкриттів – Шнур з гурту «Лєнінград».

 

Найбільша удача чи помилка цього року.

Всі з близьких та рідних – живі та здорові – удача. = ) Помилка – не варто розчаровуватися в людях, ми самі винні, що надто багато від них очікуємо.

Який найголовніший життєвий досвід вдалося здобути цього року, зробити певні висновки тощо.

Роби те, що вважаєш вірним. Якщо ти активно змінюєш себе та середовище що тебе оточує – успіх буде неодмінно!

 

Що позитивного треба на вашу думку взяти з нового року в старий, а що було б непогано залишити – як для вас особисто, так і для держави чи навіть світу?

Якщо мається на увазі зі старого в новий, то віру в свою долю, все що не робиться, то на краще. Залишити – песимізм, байдужість, обговорення, і почати змінювати на краще тут і зараз, в міру власних можливостей. А ще б я взяв із собою в новий рік хорошу погоду, золоту осінь і справжню зиму!

 

Якби можна було сформулювати основний слоган чи гасло року, що минає, яку б фразу, приказку, поетичний рядок тощо ви обрали.

Может за грехи наказание
Может звёзд по небу движение,
Но приходит час испытания
Испытания поражением
Никогда не знаешь заранее
Есть ли у тебя продолжение
Если не пройдёшь испытание
Испытание поражением.

 

Що чекаєте (на що сподіваєтесь) від 2011?

Сподіваюсь, що рідні та близькі будуть живими та здоровими. Впевнений, що 2011 рік буде особливо успішним для Тернополя та тернополян!

 

Ольга ХУДА.

 

Від admin